Virtual Reality Frontline

Virtual Reality Frontline

Dagelijks lees ik via Social Media interessante artikelen over Virtual Reality. Onder ‘Virtual Reality Frontline’ zal ik er regelmatig over bloggen en een selectie van deze artikelen / eigen Tweets met jullie delen – aangevuld met mijn eigen ervaringen en inzichten op het gebied van Virtual Reality.

Allereerst wat mooie projecten die collega’s hebben gedeeld – prachtig om te zien hoe snel de ontwikkelingen op het gebied van VR software gaan.

Fantastisch realtime#3d met unreal engine 4

Knap staaltje realtime #virtualreality
Mooi staaltje realtime modelleren in Unreal Engine 4

Op het gebied van 360 graden video kwam ik de volgende nieuwtjes tegen…

Als voorloper op vele technologische vlakken is de ‘Adult Entertainment Industry’ natuurlijk al heel ver op het gebied van VR implementatie. Hier een artikel hoe deze industrie gebruik kan/zal maken van Virtual Reality.

Why VR could be the next big thing in porn http://theverge.com/e/8050962 

YouTube heeft z’n assortiment uitgebreid met 360 graden video content!
You can now watch and upload 360-degree videos on YouTube http://wrd.cm/1x2qbKc 

 

 Qua innovatie viel vooral Microsoft’s HoloLens op

Een technologie waarbij hologrammen over je bestaande omgeving geprojecteerd worden om je zo te voorzien van informatie, interactie en amusement.


Wow! DE volgende stap in #virtualreality – Microsoft’s HoloLens


Net als bij veel innovatieve technologie zal de de video een rooskleuriger plaatje voorschotelen dan wat het apparaat echt kan, maar het toont wel de richting waarin de grote soft- en hardware bedrijven bewegen.

Waar ben ik zelf mee bezig?

Het is de laatste tijd wat rustig met VR nieuwtjes van mijn kant…slecht teken? Absoluut niet, Virtual Reality is momenteel ‘booming’ en ik ben razend druk met grote projecten voor grote bedrijven. Vooral applicaties voor Oculus Rift, Google Cardboard en Samsung Gear VR zijn gewild bij de innovators van de Nederlandse industrie.

Binnenkort meer over deze projecten!

Abonneer je op mijn blog of volg me op Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality