Virtual Reality Frontline (9) | Gear VR | Hololens | 360 TV

Virtual Reality Frontline (9) | Gear VR | Hololens | 360 TV

Dagelijks lees ik via Social Media interessante artikelen over Virtual Reality. Onder ‘Virtual Reality Frontline’ zal ik er regelmatig over bloggen en een selectie van deze artikelen / eigen Tweets met jullie delen – aangevuld met mijn eigen ervaringen en inzichten op het gebied van Virtual Reality, Oculus Rift, Google Cardboard, Samsung Gear VR, 360 graden video etc.

Wat kwam er de afgelopen weken voorbij aan Virtual Reality nieuws?

“Bekijk hoe studenten Geneeskunde de Hololens inzetten voor anatomische les”

Microsoft’s Hololens zal, op het gebied van onderwijs, helpen om enorme sprongen vooruit te maken waar het gaat om productiviteit, samenwerking en innovatie. Zie hoe Microsoft HoloLens helpt bij het opleiden van de volgende generatie artsen.

“Gaaf! The Vanishing of Ethan Carter komt uit op de PS4 – check de trailer”

Wat mij betreft een van de meest opvallende game releases van de afgelopen tijd – The Vanishing of Ethan Carter. Zowel qua vormgeving als navigatie en verhaal een voorloper van modern game-design.

“Google’s Spotlight Stories – 360 graden storytelling = Downloaden waard”

Geen filmpje maar een artikel met een link naar de appstore –  Google zet serieuze stappen in de wereld van 360 graden video. Spotlight Stories is een app waarin je een aantal 360 graden verhalen vindt – ondersteund door 2D/3D animaties, 360 graden video en interactieve functies. Wat mij betreft een volgende stap in de toepassing van Virtual Reality – sowieso het downloaden waard!

“Aanrader – hoe we straks allemaal 360 graden Live sport kijken”

Interessant kijkje achter de schermen bij NextVR – een Amerikaans bedrijf dat de VR-markt verovert met het uitzenden van Live 360 graden video content. Waar moet men rekening houden en welke apparatuur komt er aan te pas? Bekijk hier de beelden van de BBC.

Waar ben ik momenteel zelf mee bezig?

Ik ben zelf o.a. bezig met het ontwikkelen van content voor Samsung’s Gear VR headset. Ik vind deze momenteel de beste Virtual Reality ervaring bieden van alle sets die op de markt verkrijgbaar zijn. Naast complete 3D werelden is het ook mogelijk om 360 graden foto’s en video’s te presenteren met deze apparatuur. Onderstaand filmpje licht een tipje van de sluier op, binnenkort meer over ArtBeat’s projecten op Gear VR!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste VR nieuwtjes? Like m’n pagina dan op Facebook of abonneer je op m’n blog.