ArtBeat heeft, samen met innovatieburo Purple, de Interpolis VR Brandoefening ontwikkeld. Dit is een 3D Virtual Reality app waarin de gebruiker mee wordt genomen naar de woning van de familie de Jong. Wanneer er brand uitbreekt in de keuken is het aan de gebruiker om te bepalen welke handelingen er verricht dienen te worden om de brand te blussen en/of de woning op tijd en veilig te verlaten. Op basis van de gemaakte keuzes ontvangt de gebruiker vervolgens feedback over zijn/haar handelingen.

De app is ontwikkeld voor Google Cardboard en Samsung Gear VR – Bekijk hieronder een filmpje dat opgenomen is met Samsung’s S6 telefoon in combinatie met de Gear VR headset.

Deze mobiele app is afgeleid van de ‘Oculus Rift Brandoefening’ die ArtBeat & Purple eerder voor Interpolis ontwikkelden –  met deze update laten we zien wat de mogelijkheden zijn van mobiele Virtual Reality in combinatie met headsets als de Google Carboard en Samsung Gear VR.

Complete ‘in-house’ ontwikkeling

De complete applicatie is ‘in-house’ ontwikkeld – van creatief concept tot 3D model, programmeren, animeren, audio effecten en export naar iOS en Android. U kunt de app zelf downloaden en proberen via deze link.

De combinatie van ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality en mobiele apparaten is een enorme vlucht aan het nemen – wij verwachten dat dit soort applicaties binnen afzienbare tijd standaard wordt voor communicatievraagstukken bij enorm veel bedrijven.

Heeft u vragen over een applicatie voor Google Cardboard of Samsung Gear VR? Neem gerust contact op!

Of abonneer u op onze Blog om op de hoogte te bijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality.

 

 

Leave a Reply