interactieve simulator

Voor een machinefabrikant heeft ArtBeat een interactieve simulator ontwikkeld waarin verschillende functies zijn ondergebracht:

Gebruik van BIM modellen: Het 3D BIM model van de machine is door de bouwer zelf aangeleverd; door het virtueel te testen op de locatie kwamen ontwerpfouten in een vroeg stadium aan het licht.

Virtuele training: Met de simulator worden de eindgebruikers virtueel getraind in de juiste bediening van de installatie. Daarbij geeft de applicatie visuele waarschuwingen bij de overschrijding van veiligheidsmarges. Dit systeem is goedkoper en veiliger dan een veiligheidstraining met de echte machine.

Technische documentatie: wanneer een onderdeel van de machine defect is, kan de eindgebruiker er binnen de applicatie op drukken. Hierdoor verschijnt de handleiding van het specifieke onderdeel, gekoppeld aan een ‘hotline’ met de fabrikant – sneller en efficiënter dan het doorbladeren van de complexe handleiding.

Verkoop- en demonstratie doeleinden: De simulator wordt door de opdrachtgever tijdens vakbeurzen, verkoopgesprekken en voorlichtingsdagen ingezet. Unieke kenmerken van de machine kunnen vrij of langs voorgeprogrammeerde paden bekeken worden.