Een ingepakt product bekijken zonder de verpakking te openen? Het kan door de toepassing van Augmented Reality; technologie die het mogelijk maakt om bewegend 3D-beeld over ‘live’ filmbeeld te projecteren. Bekijk hiernaast een demo filmpje.

Zo kunt u de verpakking van uw produkt gebruiken als platform voor een virtuele demonstratie, maar denk ook aan toepassingen binnen:

  • Het onderwijs: laat scholieren interactief kennis maken met 3D vertalingen van historische gebeurtenissen, de menselijke anatomie of atlassen.
  • De retail: een klant kan de werking /opbouw van een produkt ervaren terwijl de onderdelen nog los in de doos zitten. Het merk ‘Lego’ past dit bijvoorbeeld toe in speelgoedwinkels.
  • Beurzen of informatiecentra: plaats een lege tafel voor het beeldscherm en laat hier uw (bouw)plan of produkt op projecteren. Door de 3D marker (geprint vierkant vlakje) voor de camera te bewegen kunt u alle zijden van uw plan of produkt bekijken.
  • De Gaming-industrie: de eerste computerspellen op basis van Augmented Reality zijn al verschenen, de technologie zal in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit deze branch. Op YouTube vindt u voorbeelden.

Voor de toepassing van de augmented reality verpakking heeft u niet meer nodig dan een webcam en een beeldscherm. ArtBeat adviseert u graag over de mogelijkheden binnen uw bedrijf.